TEHNIČKI SEMINAR „STACIONARNE OLOVNE BATERIJE“ U ORGANIZACIJI KOMPANIJA KONVEREKS I FIAMM

Februar 2015.

Preko 50 inženjera prisustvovalo je tehničkom seminaru „Stacionarne olovne baterije“ u organizaciji Konvereksa i kompanije FIAMM S.p.A. iz Italije. Jednodnevni seminar održan je 26.02.2015, u Hotelu Holiday Inn. Program… Pročitajte ceo tekst

Februar 2015.

Preko 50 inženjera prisustvovalo je tehničkom seminaru „Stacionarne olovne baterije“ u organizaciji Konvereksa i kompanije FIAMM S.p.A. iz Italije. Jednodnevni seminar održan je 26.02.2015, u Hotelu Holiday Inn. Program je obuhvatio tehničke i bezbednosne aspekte industrijskih olovnih baterija. Glavne teme su bile :  Tipovi, primena, konstrukcija, terminologiija i  razmatranje  elektrohemijskih sistema hermetički zatvorenih olovnih (VRLA) i otvorenih (opremljenih ventilom) baterija. Pravilno dimenzionisanje, instalacija, održavanje,  garancija.  Metode ispitivanja i merenja, bezbednosni zahtevi. Uticaj na ljude i okolinu. Primenjeni evropski standardi, direktive i norme. Primeri iz prakse.

Drugi deo programa obuhvatio je trendove, novu tehnologiju natrijum nikl hlorid i sisteme skladištenja enegije 110VDC i 48VDC.